Om Anders Granlund

Anders Granlund i TrelleborgJag, Anders Granlund, har upprättat underhållsplaner sedan 1989 när jag började på HSB Malmö, då visste jag inte mycket om vad jobbet innebar. Men redan efter två veckor visade jag upp hur en underhållsplan i Excel skulle kunna se ut, den var för övrigt gjord i en Macintosh som redan då hade ett användarvänligt gränssnitt som jag gillade. Mina erfarenheter som kalkylator från tiden på SIAB Byggen AB kom väl till pass. Varför inte göra det enkelt, eller, varför ska det vara så svårt, tänkte jag? Det kan vara nog svårt i praktiken.

Det skulle dock dröja till 1991 innan jag kunde ta fram en underhållsplan i en PC. Sedan dess har underhållsplanen utvecklats vidare och fortsätter att utvecklas, allt för att underlätta för slutanvändaren.

Kalkylsidor i Excel

Under åren 1989-1998 hos HSB Malmö hann jag möta många trevliga, stora och små, bostadsrättsföreningar och upprättade minst 270 stycken underhållsplaner om inte fler eftersom jag besökte flertalet föreningar två gånger.

Efter HSB-tiden har det med åren säkert blivit 500 eller fler underhållsplanen. Bara under åren 2008-2016 hos IMI EVU AB gjorde jag ganska säkert 408 stycken underhållsplaner.

Trots alla dessa underhållsplaner är det fortfarande trevligt att få träffa nya bostadsrättsföreningar och människor. Arbetet känns väldigt meningsfullt och många är glada för de upplysningen, råd och tips man får. Ni vet, goda råd är annars dyra 😉
Makten över boendekostnaden del 1

Makten_over_boendekostnaden_del_1

Jag är, om någon undrar, utbildad driftmaskinist, Värnhemsskolan, och byggingenjör, St: Pauli. Jag har även en fil. kand. i bagaget från den tid när han gick förvaltningslinjen Lunds Universitet. Examensarbetet fick heta ”Makten över boendekostnaden, del 1” och handlade om tillkomsten av Brf Visenten som ligger i kvarteret Lugnet i Malmö.

Med åren har det förstås blivit en hel del kurser i olika ämnen såsom entreprenadjuridik, styr- och reglerteknik, våtrum, mötesteknik m.m.

Annars ger tidningen Bygg & Teknik en hel del värdefull kunskap ”Sveriges äldsta byggtidning” blir man inte hur som helst.

Logotyp Anders Granlund Underhållsplanering AB
Anders Granlund Underhållsplanering AB

Numera arbetar jag på heltid för Anders Granlund Underhållsplanering AB som har sitt säte i Malmö. Kontoret ligger på Fosievägen 15 nära Mobila.

Hemsidan www.agranlund.se är för närvarande under konstruktion och bör vara klar januari 2017.

Tegelberga GK

För övrigt är jag medlem i Tegelberga golfklubb.


I unga år var jag även en giftig målskytt i IF Allians 😉

PIF:s ungdomsklubbs jubileumscup för knattelag.
Men jag hade kunnat bli en bra målvakt om det inte hade varit för problem med glasögonen.